Het DING van Twente

Twente staat bekend als gastvrij vakantieland om te onthaasten in het coulissenlandschap met zijn karakteristieke watermolens. Twente heeft een textielverleden, een volkslied, een Twentse Bijbel, is het land tussen Dinkel en Regge en kent een aantal oude gebruiken, zoals de Paasvuren (Poasboake), het noaberschap (zorg als buren voor elkaar), het klootschieten, de Twentse krentenwegge, de Twentse sproake en het gevelteken op een huis. Diverse uitvoeringen van het gevelteken komen voor, waarbij Geloof, Hoop en Liefde een klassieker is. Het gevelteken is een teken aan de wand en een baken in het land. Het gevelteken siert daarom ook het briefpapier van het statiebestuur dat gebruikt wordt bij de correspondentie.
Wij hopen u een keer te mogen begroeten als u in de buurt bent. Check even de website www.twente.okkn.nl voor de actuele diensten en uiteraard voor andere nuttige informatie. U bent van harte welkom.

Reacties: 1-1
Door Gast: Anoniem @ 2012-07-18 08:09:03
Meer dan vijftig jaar
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland | Bisschoppelijk bureau: Kon. Wilhelminalaan 3, 3818 HN Amersfoort | Tel. 033 - 462 08 75