Het DING van de Ronde Venen

de Moeder Gods-icoon

Vanuit de gemeenschap van Katholiek Alternatief De Ronde Venen in Mijdrecht zijn meerdere malen geluiden gehoord dat men in de Veenhartkerk een plekje miste om een kaarsje te branden. Wat zou het mooi zijn als er een kaarsje opgestoken kon worden bij de beeltenis (icoon) van moeder Maria.  Bij het horen van het woord icoon gingen de gedachten van Dick en Els van Leeuwen direct uit naar mevrouw Annie van Onna, die in het verleden voor meerdere kerken iconen heeft geschilderd. Ze is daar nu helaas mee gestopt, maar heeft in haar huis nog vele iconen hangen en staan. Echt een prachtige collectie. Toen zij door Dick en Els gebeld werd, vertelde ze dat ze er eigenlijk niet één meer over had, maar dat ze erover na zou denken. Ze is op zoek gegaan en heeft uiteindelijk een mooie Maria-icoon van haarzelf geschonken, één van haar eerste uit 1998. Richard Reurings, die ook het altaar heeft gemaakt, heeft een mooie nis gemaakt waar de Maria-icoon in staat. Bij de icoon kunnen in een kaarsenbak waxinelichtjes gebrand worden. Wij zijn de koning te rijk met deze mooie icoon, die een heel mooie plek in de Veenhartkerk heeft gekregen.  

Fotograaf: Dick van Leeuwen

Reacties: 1-1
Door Gast: Coen van Kasteel @ 2013-11-09 07:46:59
Gelukwens
Van harte geluk gewenst met deze prachtige Maria-icoon. En met de waardige opstelling ervan. Zij zal de parochie i.o. sterken, daar ben ik van overtuigd.
Vriendelijke groeten van Coen van Kasteel, Odijk.
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland | Bisschoppelijk bureau: Kon. Wilhelminalaan 3, 3818 HN Amersfoort | Tel. 033 - 462 08 75