Gezangboek weer leverbaar

GezangboekEr is lang uitgekeken naar de herdruk van het in 1990 verschenen Oud-Katholiek Gezangboek. Maar nu is het boek weer verkrijgbaar bij het Centraal Oud-Katholiek Boekhuis en kost tijdelijk € 25,- inclusief verzendkosten.

Sinds 1990 is er veel verbeterd in de zet- en druktechniek, de tweede druk heeft een helder notenbeeld en herhaalt op de meeste plaatsen de muziek op een volgende pagina wanneer ook de tekst doorloopt. Daarmee komt een einde aan het hinderlijk heen en weer bladeren tijdens het zingen.

De inhoud is gelijk gebleven alleen wel aangevuld wel een supplement met enkele nieuwe liederen, acclamaties en een speciaal voor de kerk gecomponeerde mis van Daan Manneke.

Het supplement is ook los verkrijgbaar voor € 2,-

Het Gezangboek is een uitgave van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, tot stand gekomen met medewerking van Cor Unum et Anima Una en wordt uitgegeven door Gooi & Sticht / Kok - Kampen.

Kerkboeken en andere uitgaven
Zie voor het aanbod van liturgische en andere boeken de webshop.


Organisten en koorleiders opgelet
De bladmuziek voor begeleidingen en koorzettingen, die in het fonds van Gooi & Sticht zijn opgenomen, zijn via de website van de uitgever (tegen bescheiden betaling) te down-loaden.

Begeleidingen van liederen en gezangen (géén Missen) zijn bij de eerste druk op grote schaal door de Commissie voor de Liturgische Muziek uitgegeven in een aantal ringbanden; veel van dat materiaal is nog beschikbaar bij het Bisschoppelijk Bureau. Maar nog veel eenvoudiger is het downloaden van de muziek van veel begeleidingen via de website van dr.Koenraad Ouwens (gratis).

Website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland | Bisschoppelijk bureau: Kon. Wilhelminalaan 3, 3818 HN Amersfoort | Tel. 033 - 462 08 75