Goede start voor zesde Summer School

Je moet er maar zin in hebben: duizenden kilometers reizen voor een weekje oud-katholieke theologie. Veel deelnemers aan de Summer School doen het. Ze komen uit landen als de Filippijnen, India of de USA, of ook van dichterbij, zoals Leiden, Lelystad of Groningen. Kerkelijke achtergronden zijn net zo divers: van Mar Thoma tot Rooms-Katholiek, van oud-katholiek, via Anglicaans en PKN tot Filippijns Onafhankelijk. Het belooft boeiende gesprekken, met de docenten van het Oud-Katholiek Seminarie die de cursus verzorgen, en met elkaar. Verschillende levenservaringen helpen ook mee voor een goeden en verdiepende uitwisseling – de jongste student is zo’n 21, de oudste…rond de 70.

De cursus trapte af met een eucharistieviering in de Utrechtse Gertrudiskathedraal, waarin de coördinator, prof. dr. Peter-Ben Smit, preekte. De dienst kwam ook ter sprake in het eerste college: want dit is hoe de Oud-Katholieke Kerk écht is. Een gevoel van thuiskomen voor sommigen, voor vragen voor anderen, aanleiding om een week goed op door te gaan. Je leert het meeste over jezelf in het gesprek met anderen!

Lijkt u dit ook wat? Volgend jaar biedt het Seminarie weer een cursus aan. Nu al nieuwsgierig naar oud-katholieke theologie? Het nieuwe boek De Oud-Katholieke Kerk van Nederland: Een inleiding (red. Peter-Ben Smit), biedt nu al inzicht – te verkrijgen in de webshop: https://www.okkn.nl/pagina/1226/algemeen_(oud-katholiek) 

Tekst: Peter-Ben Smit

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 3 juli 2018

Website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland | Bisschoppelijk bureau: Kon. Wilhelminalaan 3, 3818 HN Amersfoort | Tel. 033 - 462 08 75