Interieur kerk Enkhuizen staat er glanzend bij

15 februari 2008

printAan het plafond aan het werkZondag 17 februari a.s. gaan na zes weken de deuren weer open van het kerkgebouw aan de Breedstraat.
De parochie van de H.H.Gummarus en Pancratius kan de eucharistie vieren in een glanzend interieur.

De kerk werd in zes weken tijd van binnen helemaal onder handen genomen door leerlingen van de leerlingvakschool Espeq uit Heerhugowaard. Het project stond onder leiding van leermeester Dolf Appelman uit Enkhuizen.

Leerlingprojecten krijgen subsidie van de overheid en de parochie dient zorg te dragen voor het honorarium van de leermeester en de materiaalkosten.
De parochie had in voorgaande jaren al het nodige restauratiewerk aan de buitenzijde van het kerkgebouw voor zijn kiezen gekregen. Gelukkig sprongen enkele kerkelijke fondsen financieel bij.

Mooi rood is niet lelijk

Bij binnenkomst springen de rode kerkbanken direct in het oog, gecombineerd met de bijzondere communiebank en de gerenoveerde wanden en plafond, is het kleine kerkgebouw een lust voor het oog. De parochie viert dit jaar het honderdjarig bestaan van het kerkgebouw en kan daar weer mee voor de dag komen.


Zie voor een volledig fotoverslag de website van Enkhuizen.

Foto's: S.W.de Vries
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 15 februari 2008

Website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland | Bisschoppelijk bureau: Kon. Wilhelminalaan 3, 3818 HN Amersfoort | Tel. 033 - 462 08 75